• 21ης Ιουνίου 141, Κιλκίς
  • Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης
  • 23414 01104
  • 6945 743325

ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

Η Επεμβατική Καρδιολογία είναι υποειδικότητα της Καρδιολογίας που εφαρμόζεται αποκλειστικά σε Καρδιολογικές Κλινικές μεγάλων νοσοκομείων ή ιδιωτικών κλινικών. Οι εξειδικευμένοι Επεμβατικοί Καρδιολόγοι δεν διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά ελάχιστα επεμβατικές πράξεις στο Εργαστήριο Καθετηριασμού και υπό τον ψηφιακό αγγειογράφο. Στον ασθενή, τοποθετείται καθετήρας σε ένα μεγάλο αγγείο και από εκεί μικροεργαλεία οδηγούνται στην καρδιά.

Οι διαδερμικές πράξεις της επεμβατικής καρδιολογίας, είναι επεμβάσεις που σκοπό έχουν τη διάγνωση της ισχαιμικής νόσου, πού είναι και η συχνότερη παγκοσμίως, μέσω της στεφανιογραφίας καθώς και η θεραπεία της μέσω της αγγειοπλαστικής

Η ραγδαία εξέλιξη της Επεμβατικής Καρδιολογίας έχει συμβάλλει στην ελάχιστα επεμβατική επιδιόρθωση καρδιακών προβλημάτων με εξαιρετικά εξειδικευμένες τεχνικές. Ωστόσο, δεν ενδείκνυται για όλες τις καρδιακές παθήσεις, ενώ απαιτεί υψηλή εμπειρία και εξειδίκευση του επεμβατικού καρδιολόγου για την κάθε πάθηση χωριστά.

Για την καρδιά, δεν υπάρχει μία θεραπεία, υπάρχουν πολλές και είναι σε συνάρτηση με την ηλικία, το μέγεθος του προβλήματος, την φυσική κατάσταση του ασθενούς. Συχνά, όταν διαγνωστείτε με κάποιο πρόβλημα, βρίσκεστε σε σύγχυση για το τί είναι καλύτερο να επιλέξετε.

Στην ΚΑΡΔΙΟ-ΙΑΣΗ, ο επιστημονικός υπεύθυνος Καρδιοχειρουργός Δρ. Νίκος Σαχπεκίδης, σας προσφέρει την πρώτη ή την δεύτερη ιατρική γνώμη, ώστε σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα να επιλέξετε από κοινού την καλύτερη θεραπεία για εσάς. Δεν υπάρχει καλή και κακή λύση. Υπάρχει Καρδιοχειρουργική και Επεμβατική προσέγγιση που είναι απολύτως προσωποποιημένη, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς ξεχωριστά. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.